Door: Jorrit

Blijf op de hoogte en volg Jorrit

30 Mei 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Het einde van mijn avontuur in Amerika
De laatste term op Augustana College was super en er is erg veel gebeurd! Heel veel leuke weekenden. Het begon met Pasen. Maja Felix en ik gingen naar Hillary toe voor Pasen. Ze hebben een erg mooi huis met twee hele leuke honden. Wij zijn in Illinois op het platteland dus haar huis kijkt zoals wel te verwachten uit op een maisveld. Ik vind het nog steeds leuk eigenlijk. We zijn in de omgeving gaan wandelen en het ziet er best leuk uit. Haar huis had net als veel amerikaanse huizen een even grote kelder als begane grond en daar sliepen felix en ik ook. Vrijdag en zaterdag hebben we daar leuke dingen gedaan zoals savonds in de jacuzi sterren kijken. Geen slecht leventje al zeg ik het zelf. Wij zijn om de twee zweden blij te maken naar Ikea gegaan, ze werden erg blij ;). Zondag gingen we eerst naar de kerk en daarna eten in de country club van de oma en opa van Hillary. Een country club is een grote club voor rijke amerikanen met golfbaan, zwembad, tennisvelden etc. Voor de hele dag moesten mannen in pak en vrouwen in een mooie jurk. Was een leuke ervaring om naar een amerikaanse kerk te gaan en de country club daarna was super. Een gigantisch buffet met heerlijk eten. De hele familie keek er al lang naar uit en hadden ook niet veel gegeten voor het buffet.
Het weekend van mijn verjaardag kwam mijn zus overvliegen vanuit Nederland! Ze kwam donderdag avond en ging vrijdag mee naar mijn lessen. Vrijdag avond had ik mijn verjaardagsfeest. Dat weekend was het ook siblingsweekend en de zus van Maja, en zusje van Hillary waren er ook. Zaterdag hebben wij een siblings tennistournament gedaan tussen Amerika, Zweden (maja en zus) en Holland en Oranje heeft gezegevierd. Ik vond het super om mijn zus weer te zien en haar mijn leventje in amerika te laten zien. Zondag ochtend zijn we naar Chicago gegaan met de greyhound bus. Drie uur door mais rijden in de bus en toen kwamen wij in de prachtige stad Chicago. Ben er al enkele keren geweest maar het is nog prachtig en mijn zus vond het ook heel mooi. Zij vertrok net uit Nederland voor de uitbarsting van de vulkaan in ijsland dus het was erg spannened of ze wel terug kwam. Ze was op de eerste vlucht die terug vloog, vrienden van Lynn’s ouders die een dag eerder zouden vertrekken richting europa zaten nog 1.5 week vast dus ze heeft erg veel geluk gehad. Dinsdag vloog zij dus terug naar Nederland en ging ik maar eens terug naar Augustana College.
Ik hoefde maar 3 dagen te wachten en er kwam weer bezoek uit Nederland! Ruben kwam van vrijdag tot maandag langs bij mij. Hij reist rond in Amerika en stopt bij vrienden en familie en dus ook bij mij. Hij kwam aan tijdens een examen van mij dus had gedacht dat ik hem ergens in de quad cities moest opzoeken nadat ik klaar was met het examen daarna. Maar hij zat midden op de campus toen ik naar buiten kwam! Erg grappig om Ruben daar ineens op het groene gras te zien zitten, op mij te wachten. Het was weer ouderwets gezellig en Ruben was jaloers op mijn leven hier. We hebben gefietst op een eiland in de missippi en nog andere leuke dingen gedaan. Maandag ging hij mee naar mijn American governmentles en de lerares zei aan het begin dat we een bezoeker uit Nederland hadden en Ruben keek met een grote glimlach naar iedereen. Na nog zoals vanouds getennist te hebben, ging hij maandag weer op de bus.
In nog een ander weekend van de laatste term hadden Felix, Hillary, Maja en ik besloten iets heel erg cools te gaan doen en het werd mijn vetste weekend tot nu toe! Misschien heb je ooit gehoord van Mount Rushmore (gezichten in de bergen), nou dat was het doel van onze ROADTRIP! We hadden besloten als goede studenten de donderdag en vrijdag vrij te nemen want de tocht was toch wel even rijden (z’n 14 uur heen en dan nog 14 uur terug). We kregen de mooie auto van de vader van Hillary mee en de eerste dag reden we door heel Iowa. In heel Iowa zijn een paar mensen en heel veel maisvelden. Meerdere keren hebben we uren op rechte wegen tot de horizon gereden met mais links en nog meer mais rechts. Felix en ik hadden ons de dag ervoor uitgeleefd bij de one dollar store dus we hadden erg veel grappige dingen in de auto om ons mee te vermaken. Onze mascotte was een Barbie genaamd Jenny Rosa die na enkele minuten al van haar armen, benen, hoofd gescheiden was. Donderdagavond sliepen we bij vrienden van Hillary’s ouders thuis in de buurt van Sioux Falls, South Dakota. We gingen in Sioux falls langs bij Augustana College. Nu denk je misschien huh? Daar zat je toch?. Dat klopt inderdaad maar zo’n 100 jaar geleden was ons college na een ruzie tussen zweden en noorwegen opgesplitst. Ik zit op de zweedse kant en dit was de noorse kant. Het was leuk de campus te zien maar onze campus is 10x beter ! De mensen waar we bij bleven hadden een bedrijf voor het besproeien van de maisvelden en hadden zelf verschillende vliegtuigen en een landingsbaan. Erg cool ! Vrijdag ochtend gingen we vroeg de weg weer op en kwamen na een aantal uren rijden aan bij de Badlands. Een prachtig national park dat past in de categorie Bryce canyon, grand canyon etc. Het was prachtig en het mooiste van de hele roadtrip. We hebben veel rondgereden, zijn junior ranger geworden en twee wandelingen gemaakt in de Badlands. En natuurlijk veel foto’s ;). De komende twee dagen sliepen wij in een extra huis van de mensen waar we de eerste nacht sliepen. Zij hadden heel toevallig een huis zo’n half uur weg van Mount Rushmore dus daar mochten we gratis slapen! Het is midden in State Cluster park (het grote national park waar de gezichten in staan). Zaterdagochtend gingen we eerst buffalo’s en ander wild bekijken in een wildpark in the Black Hills (gebied rond mount rushmore). Na de needle highway (waar alle rotsen als een soort naalden recht omhoog gaan) reden we richting mount rushmore. We reden via een weg met tunnels en in elke tunnel keek je precies uit op de gezichten, prachtig gebouwd! De gezichten zelf waren leuk maar je had het na 20 min wel gezien.’sAvonds gingen we in het kleine stadje waar we zaten naar een lokale hicktown bar. Zaagsel op de grond, rare amerikanen die nooit buiten hun eigen postcode kwamen en bier. Rare, interessante maar goede combinatie en we hebben ongeveer de hele bar ontmoet. Van afstammelingen van de lokale indianen tot een man met ’prison tattoos’. Zondag ochtend gingen wij heus wel 6 uur op om terug te rijden en zondagnacht om 2 uur kwamen wij thuis aan. Lange tocht maar we hebben veel stops gemaakt en plezier gehad dus het was wel te doen.
Het weekend voor de finals hadden Victor en ik scuba afduiken. Zaterdag om kwart over zeven met de fiets naar duikwinkel en een groot deel van de dag met scuba uitrusting aan rond duiken in een lokaal meertje. Het was zaterdag en zondag. Zaterdag was koud, saai en lang maar zondag was stukken leuker omdat we zelf rond mochten zwemmen en geen oefeningen hoefden te doen. Was blij dat het afgelopen was maar ik ben nu wel een certified scuba diver voor de rest van mijn leven dus het was het zeker waard:)
De laatste week hadden we finals dus moest weer aan de bak. Ik had deze term American Government, Astronomy, Philosophy en Golf. Philosophy was het leukste en interessantste vak. Dit waren mijn resultaten: American Government B, Philosophy B+, Astromony A, Golf A. Goede letters dus daar was ik tevreden mee want tussen de leuke weekenden heb ik wel moeten (hard) werken.
Twee dagen voordat ik terug vloog ging ik kamperen met een aantal mensen bij Mo thuis, haar achtertuin is eigenlijk een groot bos. Kampvuur, heerlijk gegrilled en erg leuk.
Nu zit ik net thuis en het is best raar om na een jaar in Amerika te zitten weer in Nederland te zijn, weer in het huis van mijn ouders in Wijchen te zijn. Ik vind het heel leuk weer bij mijn familie te zijn want ik heb ze al heel lang niet gezien. Ik mis Augustana College wel maar ik heb een fantastische jaar gehad dus ik kan erg tevreden zijn en heb er fantastische vrienden over de hele wereld aan overgehouden!

• 30 Mei 2010 - 20:07

Paul Spek:

Top jaartje achter de rug zie ik na al die verhalen! We moeten snel weers afspreken.

• 31 Mei 2010 - 07:42

Nijs:

Jorrit sunshine bel me weer even als jetijd hebt ik ben morgen klaar met d eexamens dus dan heb ik wel even tijd :P Lijkt me goed plan om met paul n taco te chillen enzo

• 31 Mei 2010 - 10:23

Esther:

Zo, lekker jaartje achter de rug zeg! Wat gaaf van die roadtrip en het scuba diven! Hopelijk tot snel! X