Bijna in Amerika
Door: Jorrit
Blijf op de hoogte en volg Jorrit
24 Juli 2009 | Nederland, Wijchen
Het is bijna zover. Nog twee weken en zes dagen en dan zit ik in het vliegtuig naar Amerika! Naar Augustana College in Rock Island, Illinois. Rock Island is één van de vier steden van de Quad Cities. De Mississippi gaat midden door Quad Cities heen. De Mississippi is direct ook de grens tussen Illinois en Iowa. Via Fulbright heb ik de drie andere die ook naar Augustana gaan ontmoet en via Facebook heb ik al leuk contact met mijn roommates! Dus helemaal alleen ga ik al niet meer. Ja roommates! Niet één maar twee. Normaal zit je op een kamer met één iemand anders, maar ik heb ervoor gekozen om in de dorm Seminary te gaan wonen. Deze dorm biedt twee soorten kamers aan, eenpersoonskamers en driepersoonskamers. In je eentje zitten is natuurlijk erg saai en ook niet het idee van z´n campus. Met z´n drieën heb je wel twee kamers, dus een slaapkamer en een woonkamer. De dorm is erg klein, z´n 60 studenten. Hierdoor is er een `close-knit living environment `, dit spreekt mij aan. Overmorgen ga ik eerst twee weken op vakantie naar Kroatie en daarna paar daagjes thuis, dag zeggen van iedereen en dan kan het grote avontuur beginnen!
Zoals je misschien al begrijpt heb ik erg heel erg zin in en ik zal proberen regelmatig op dit blog iets te schrijven.
Jorrit
14 Augustus 2009 - 08:34
Lars En Marleen:
Hi Jorrit,
Spannend, nu echt vertrokken! Leuk dat je nog even sms-te uit het vliegtuig! We zijn erg benieuwd naar al je belevenissen en zullen je blog goed in de gaten houen. -
14 Augustus 2009 - 21:45
Ilse:
Hey Jorrit,
Waarschijnlijk kom je nu ik dit typ pas aan in augustana. Echt een lange reisdag, sinds je hier vanochtend wegging. Heel veel plezier op Augustana College! Wel geregeld het blog bijhouden :] Ik ben beniewd hoe je roommates zijn.
Kus Ilse
15 Augustus 2009 - 09:16
Wendel:
eigenlijk had er moeten staan: paar daagjes thuis, NOG EVEN VAN MIJN ZUSSEN GENIETEN, ...
maar goed ;)
Veel Plezier!
X -
15 Augustus 2009 - 11:00
Mama:
Het avontuur is begonnen voor je! Vannacht je SMS dat je op de campus was aangekomen. Zo lang naar toe geleefd en nu ben je er! Ongelooflijk! Heel veel plezier. -
30 Augustus 2009 - 16:40
Nico:
Jorrit, we willen update! ;) Nee, even serieus, alles lekker daar? Al je kamer uitgezet door je dorm'mates'? -
30 Augustus 2009 - 17:54
Anne-Floor:
Ha Jorrit!
Hoe is het daar in tha States?! Hopelijk heb je het een beetje naar de zin, ben je al een beetje aan het wennen aan die gekke amerikanen met ongetwijfeld hun rare gewoontes...
Maarrrr dat betekent natuurlijk wel dat we daar wat over willen horen hier in het polderlandje! Dus laat maar eens wat van je horen, we zijn nieuwsgierig naar je verhalen.
Heel veel plezier, maak er een mooi jaartje van!
Groetjes Anne-Floor